Kennel Brickstones

Vi är en kennel som satsar på välmeriterade, sunda frallor med bra mentalitet.

RSS 2.0

Friska avkommor!

Nu är det förhoppningsvis snart dags för valpar i huset igen! Som vi längtar. Det är ju onekligen en massa jobb och ett ständigt passande men så himla underbart att följa deras första trevande fram till leverans till förväntansfulla valpköpare! Vi har velat vänta med att planera nästa kull så att den första kullen först ska kunna utvärderas efter konstens alla regler. Vi vill ju att vårt avelsarbete ska leda fram till friska, sunda, trevliga och rastypiska franska bulldoggar.
När franska bulldoggar fyllt ett år ska de genomgå en kontroll av hjärta och patella. Hjärtat kontrolleras genom att veterinären lyssnar med stetoskop. Patella innebär att hundens bakknän kontrolleras gällande om knäskålen kan förflyttas från sin normala position. Om den kan förflyttas genom palpering så erhålls olika grader, 0-3 där 0 innebär normalt läge. Palpering betyder att undersökningen sker för hand och undersökningen måste utföras av veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.
Elsa fick bara två valpar i sin första kull, Brickstones Bollinger ”Bosse” och Brickstones Veuve Clicquot ”Vera”. Vera bor kvar hos oss och ska förhoppningsvis vara del i vårt framtida avelsarbete. Nu är båda syskonen kontrollerade och båda klarade sig galant! De har nu grad 0 på patellaintyget och UA (utan anmärkning) i sina hjärtintyg. Det hade vi så klart räknat med men det känns ändå skönt att ha det på papper och säkerställt av veterinär!
Det är mycket annat som också hänger ihop med beslutet att ta en till kull valpar när det kommer till utvärdering av en kull. Vi är därför väldigt glada att Elsas första kull blivit precis så bra som vi hoppats på! Båda avkommorna är hälsosamma, är utställda med fina resultat (excellent med CK på officiell utställning) och mycket trevliga familjehundar. För hur det än är så är det familjemedlemmar vi föder upp!

Categories: Okategoriserade

One Response to “Friska avkommor!”

  • Victoria Ware skriver:

    Hej! Vi är en liten familj som bor i Danderyd och söker en ny medlem till familjen, en fransk bull dog! Har ni några valpar på gång?

    Mvh Victoria


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>